Search
Filters
Close

OMEGA

De Omega brace is ontwikkeld door professionals die al meer dan 30 jaar bekend zijn met het produceren van uitrustingen in het off-road segment. Met de hulp van doktoren en chirurgen zijn we erin geslaagd om de meest veilige nek brace beschikbaar op de markt te ontwikkelen.

Energie reductie
De meeste nek braces rusten op je schouders wat betekent dat er tijdens een impact de druk naar een klein gedeelte van je lijf wordt geleid. Vaak zijn het dan je sleutelbeen en borstbeen die de dupe zijn van de klap. Omega werkt anders. Dankzij de samenwerking van de innovatieve vorm en verstelbare vering van de Omega brace wordt de kracht die vrijkomt verdeeld waardoor de impact veel dragelijker zal zijn. En minder kracht betekent minder kans op een blessure.

Energie overdracht
Tijdens de impact zorgt de bovenplaat ervoor dat de energie die vrijkomt verminderd wordt en stuurt het vervolgens door naar het bevestigingssysteem van de brace. Dit systeem zorgt ervoor dat de overige energie verspreid wordt over een groot deel van het lichaam waardoor het veel minder belastend is. De energie wordt weggeleid van het borstbeen en de wervelkolom.

Verstelbaarheid
Het is belangrijk dat de nekbrace verstaalbaar is omdat niet iedereen de zelfde soort nek en lichaamsopbouw heeft. Als er te veel ruimte zit tussen de brace en de helm kan het gevaarlijk zijn vanwege de tijd die tussen de klap en de impact op de brace. En als er te weinig ruimte tussen zit dan wordt je belemmerd in je bewegingsvrijheid.

Comfort
Omega's revolutionaire lichtgewicht constructie maximaliseert comfort zonder te kort te moeten doen aan protectie. Door het speciale design met de open voorkant is er ook betere geleiding van de lucht mogelijk en is de brace minder beperkend in je bewegingsvrijheid.