Search
Filters
Close

BULTACO

Op 17 mei 1958 werd een mijlpaal in de geschiedenis van motorrijden en de Spaanse industrie bereikt; Francisco X. Bultó, ondersteund door een team van ingenieurs, richt Bultaco op. In slechts 10 maanden hebben de ingenieurs de eerste motorfiets ontwikkeld; De Tralla 101 die een begin van een reeks successen zou inzetten.

Bultaco heeft uiteenlopende successen behaald in wegrace, motorcross, enduro en trial waarmee het internationale erkenning verkreeg. Iconische en legendarische rijders zoals Barry Sheen, Sammy Miller, Jim Pomeroy, Yrjo Vesterinen, Martin Lampkin, Ramon Torras, Ricardo Tormo en Angel Nieto verzekerde Bultaco van vele gewonnen wedstrijden en soms kampioenschappen.

Vandaag de dag wil het Bultaco team graag de waardering uiten naar de mensen die de basis van het merk hebben gezet door het te vereeuwigen in een reeks producten die de geest en de DNA van het merk voortzetten. Bultaco verrijkt de wereld van motorhelmen doormiddel van een eigen Design. De product filosofie start bij een 'Gentleman Sport' concept dat de nadruk legt op het merk gecombineerd met de stijl en sportiviteit dat het karakteristieke Bultaco altijd uitstraalde.

Elke Bultaco helm bevat elementen die hem uniek maken. Bultaco is stijlvol design gecombineerd met functionele technologie die vooral beschermd en een goede ergonomie heeft na een lange tijd intensief ontwikkelen. De collectie bevat een aantal 'urban' georiënteerde modellen met een lichte 'Vintage' uitstraling. Het oog voor detail maakt deze helmen reeks geliefd bij de verzamelaar.

Bultaco: Build to Feel, Build to go.